Hv71 – Linköping 12/3 Omotiverat stor favorit?


Öppningsmatch i Jönköping i detta glödheta play-in möte mellan E4-rivalerna. Läget i lagen?
HV71 har en betydligt bättre form med sig in i slutspelet, det ska inte förnekas. Men det finns andra faktorer som talar för LHC.

Oddsen på HV71 har sjunkit stort nu eftersom när alla vill spela på ”favoriterna”. Detta öppnar upp för att gå mot strömmen då vi också vill ifrågasätta HV:s, enligt spelbolagen, stora favoritskap.
Ska vi analysera historik så står det klart att LHC är lite av en mardrömsmotståndare för de regerande svenska mästarna. När det stod klart att det skulle bli LHC i play-in var det nog inte många i Jönköping som jublade högt. Andra tongångar kan jag lova att det var i 013-land. Inte bara på LHC kontoret där man inte hymlat med att HV71 vore optimalt ur ekonomisk synvinkel. Korta bortaresor och mycket folk på hemmamatchen. Spelarna i LHC känner självklart att man har bättre chans mot önskemotståndaren HV71 än defensivspecialisten Luleå. Luleå spelar nämligen väldigt likt LHC men är för tillfället bättre på samtliga punkter.

Notera att LHC har alla sina nyckelspelare tillgängliga. Det finns dessutom mängder med rutin i detta Linköpingslag och de borde verkligen ha förmågan att kunna ställa om till ett slutspel med allt vad det innebär.

Det står 2-2 inbördes möten mellan HV71 och LHC denna säsong. HV:s båda vinster har kommit efter förlängning. Båda matcherna i Jönköping har LHC vunnit efter full tid.

Nu börjar slutspelet och vi tror på en stenhård och jämnt fight ikväll. Nordicbet sticker som vanligt ut med fina odds på X och här erbjuder man hela 4,65 gånger pengarna för oavgjort.
Alldeles för högt enligt oss. Vi synar ett sannolikt utfall till ett högt odds.

Victor, www.hockeyspelet.se